Thierry Henry wordt eerste assistent van bondscoach Martinez

Thierry Henry blijft dan toch aan de slag bij de Rode Duivels. De Fransman wordt de nieuwe T2 van bondscoach Roberto Martinez. Shaun Maloney is de nieuwe T3. Henry maakt sinds 2016 deel uit van de technische staf. Als T3 had de ex-spits zijn aandeel in de historische derde plaats van de Belgen op het WK in Rusland. Na dat toernooi leek Henry de nationale ploeg te zullen verlaten om clubcoach te worden. Hij stopte ook als analist bij Sky Sports. De 41-jarige Fransman werd onder meer nadrukkelijk aan Bordeaux gelinkt, maar die onderhandelingen sprongen af.

Bij de Rode Duivels was de positie van T2 vacant na het vertrek van Graeme Jones, die assistent werd bij West Bromwich.

"We zijn in de wolken dat Thierry Henry heeft beslist bij het team te blijven. Hij zal vanaf nu voltijds voor de Belgische voetbalbond werken", verduidelijkte Martinez.

De Schot Shaun Maloney neemt de plaats van Henry in als T3. "Hij is een speler met wie ik heb gewerkt", aldus de bondscoach. "Hij weet hoe wij werken en is iemand die een mooie trainerscarrière in het verschiet heeft."

De aanstelling van Henry en Maloney werd vandaag bekendgemaakt in de marge van de voorstelling van de Belgische selectie voor de oefeninterland tegen Schotland (7 september in Glasgow) en het duel in de Nations League tegen IJsland (11 september in Reykjavik).

bron: Belga