Thiam voegt Leiden aan programma toe, Maudens en Pittomvils trekken naar Götzis

Thiam voegt Leiden aan programma toe, Maudens en Pittomvils trekken naar Götzis

Nafi Thiam heeft de Gouden Spike in het Nederlandse Leiden op zaterdag 8 juni aan haar programma toegevoegd, zo liet ze vandaag weten in haar nieuwsbrief. De olympische en wereldkampioene zevenkamp kiest er voor het verspringen en de 100 meter horden. Collega-meerkampers Hanne Maudens en Niels Pittomvils verschijnen aan de start van de prestigieuze Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis, zo liet de organisatie weten. Andere jaren koos Thiam altijd voor de zevenkamp in Götzis, dit jaar op 25 en 26 mei, maar dit seizoen opteert ze net als Thomas Van der Plaetsen voor de Décastar in het Franse Talence op 22 en 23 juni, zo maakte ze eerder bekend.

Tevoren neemt Thiam nog aan enkele kleinere wedstrijden deel om de vorm aan te scherpen. De zevenkampster staat er om bekend bijzonder weinig in competitie te treden, dus een organisatie die haar weet te strikken mag zich altijd gelukkig prijzen. Daar slaagde nu dus de Gouden Spike in Leiden in, vooral bekend om een jaarlijks sterk bezette 10.000 meter. Thiam kiest er voor het verspringen en de 100 meter horden. Op zaterdag 18 juni neemt ze op de Waalse interclub in Doornik deel aan het speerwerpen en de 200 meter.

Hanne Maudens en Niels Pittomvils, de partner van Thiam, kiezen wel voor de Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis. De organisatie kondigde vandaag in een nieuwsbrief hun komst aan. Ze zijn voorlopig de enige Belgen op de startlijst.

bron: Belga