Thiam en Goffin domineren Sportgala

Thiam en Goffin domineren Sportgala

Thiam haalde het met een recordscore van 1.391 punten, waarmee ze haar concurrentes Nina Derwael (turnen, 837 punten) en Emma Meesseman (basketbal, 385 punten) ver achter zich liet.

Voor de wereldkampioene in de zevenkamp is het al de derde trofee, nadat ze eerder ook in 2014 en 2016 verkozen werd tot beste Belgische sportvrouw. Enkel judoka Ingrid Berghmans (acht titels) en tennisters Kim Clijsters (acht titels) en Justine Henin (vier titels) deden ooit beter.

Goffin klopt Van Avermaet

Bij de mannen werd David Goffin voor het eerst uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De Luikenaar sprokkelde 1.349 punten, wat ruimschoots volstond om wielrenner Greg Van Avermaet (848), de laureaat van vorig jaar, en Rode Duivel Kevin De Bruyne (338) voor te blijven.

Goffin, de eerste tennisser die de trofee krijgt, heeft zijn overwinning vooral te danken aan zijn sterke prestaties op de Masters, waar hij pas in de finale sneuvelde. Als eerste Belg schopte hij het bovendien tot in de top tien van de ATP-ranking.

Davis Cup

Samen met zijn ploegmaats van het Davis Cup-team mocht Goffin ook de prijs voor Ploeg van het Jaar in ontvangst nemen. Thiam zag haar trainer Roger Lespagnard dan weer uitgeroepen worden tot Coach van het Jaar, en dat voor het tweede jaar op rij. Wielrenster Lotte Kopecky ging tot slot naar huis met de trofee voor Belofte van het Jaar.