Theuns kijkt uit naar Omloop in zijn Gent

Theuns kijkt uit naar Omloop in zijn Gent

Edward Theuns keert met een goed gevoel huiswaarts van de Ronde van Oman. De renner van Sunweb arriveerde ziek in het Midden-Oosten, herstelde gelukkig snel en heeft naar eigen zeggen de goede conditie te pakken. "Ik blik zeer tevreden terug op de Ronde van Oman", aldus De Gentenaar. "Ik werd ziek vlak voor afreis, had het hier de eerste twee ritten vrij lastig, maar daarna ging het een pak beter en voor mij was dit een goede week om van die ziekte verlost te geraken, de conditie te verbeteren en het goede gevoel te pakken te krijgen."

Theuns kijkt uit naar het openingsweekend. Hij rijdt de Omloop Het Nieuwsblad zaterdag, Kuurne-Brussel-Kuurne daags nadien is hij niet van de partij. "Het is fijn om als Gentenaar in Gent te kunnen starten, alleen jammer dat de aankomst niet meer in Gent ligt. Nu goed, met de Muur en de Bosberg krijgen we ook een mooie finale."

"Ik sta zelf niet tussen de favorieten, er zijn enkele renners die er echt bovenuit steken", meent hij. "Van Avermaet, zoals elk jaar. Ik zag hem hier de voorbije week rijden in Oman en hij is sterk. Hij is echt de topfavoriet en voorts zag ik ook dat Terpstra in goede doen is. Voor de rest zag ik niet veel andere jongens rijden, maar wellicht schuiven weer dezelfde bekende namen naar voren."

bron: Belga