Theater kost Sa Pinto drie duels

Theater kost Sa Pinto drie duels

De Portugees schreeuwde voor de Geschillencommissie van de voetbalbond alvast zijn onschuld uit. "Ik deed niets verkeerd en weet niet goed wat ik hier doe", vertelde de Portugees. Procureur Gilles Blondeau van het Bondsparket diende hem graag van antwoord.

"Voorbeeld stellen"

"We willen een duidelijk voorbeeld stellen", sprak Blondeau, die een schorsing van zes weken en fikse boete eiste. Aanleiding was de manier waarop Sa Pinto vorige week tekeerging nadat een beker uit het vak van de Anderlecht-supporters naast hem was neergekomen in de neutrale zone. De Portugees bleef toen een tijdlang liggen en ging daarna fel tekeer tegen de scheidsrechter.

"Eerst en vooral moest Sa Pinto niet op die plaats staan", stelde de procureur. "Dan gaat hij liggen, gedurende 50 seconden, en weigert hij recht te staan. Hij zocht aandacht, speelde komedie en won zo tijd. Zodra hij rechtstond, was hij fysiek en verbaal agressief ten opzichte van de ref. Zijn staf en spelers moesten hem bedaren."

Standard verdedigde zich door te stellen dat scheidsrechter Luc Wouters het bondsreglement met de voeten getreden had. Volgens juridisch adviseur Pierre Locht moest de bekermatch definitief stilgelegd worden en had de uitsluiting van Sa Pinto nooit plaats mogen vinden.

De Geschillencommissie besloot dat de waarheid ergens in het midden ligt en hield het bij drie speeldagen schorsing en een boete van 1.000 euro. Sa Pinto mist zo de competitieduels tegen Waasland-Beveren en AA Gent en het bekerduel tegen KV Oostende. Een eventueel beroep wordt vrijdag behandeld.