Teuns blij met eerste leeuwtje

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dylan Teuns heeft zijn negende profzege beet. Vorig jaar stond hij droog na een succesvolle campagne in 2017, toen hij in twee maanden tijd acht keer mocht juichen. In de Vuelta was hij er verschillende keren dicht bij, maar op een nieuwe overwinning was het wachten tot de tweede etappe in het Critérium du Dauphiné. "Dit is een heel speciale", zei hij in het flashinterview. "Hier heb ik extreem lang op moeten wachten, bijna twee jaar, na mijn eindzege in de Arctic Race of Norway in augustus 2017. Nu win ik een rit in de Dauphiné en pak ik de gele trui, ongelooflijk. Dit is een heel mooie zege. Ik ben er heel blij mee."

Het werd een lastige rit in de Dauphiné, al meteen na de start regende het aanvallen. "Vanaf de start werd er stevig gekoerst, met enkele grote namen in de kopgroep en dus viel het in het peloton ook niet stil. Team Ineos reed heel hard om het te controleren en de ontsnapping niet te ver te laten rijden."

Toen de vluchters gegrepen waren, zag Teuns zijn kans schoon en reed hij weg met een nieuwe kopgroep. In die kopgroep zou Teuns het verschil maken met Guillaume Martin en wegrijden bergop op de laatste klim. "Hij was een goede medevluchter, op de steile stukken maakten we het verschil en hij bleef rijden tot het einde. In de finale was het man tegen man. Hij wou me nog even verrassen, maar gelukkig had ik nog iets in de benen en kon ik hem remonteren. Ik ben blij dat ik het af kon maken. Mijn eerste leeuwtje heb ik nu ook beet. Die leidersplaats wil ik met hand en tand verdedigen, maar we bekijken het dag per dag."

bron: Belga