Test-Aankoop wil 500.000 euro kosten terugeisen voor 200-tal gedupeerde WK-supporters

Test-Aankoop wil 500.000 euro kosten terugeisen voor 200-tal gedupeerde WK-supporters

Test-Aankoop gaat snel een nieuwe procedure starten voor de correctionele rechtbank nu de Belgische voetbalbond en Sun Reizen veroordeeld zijn in het dossier over de 'Devillage'. Voor de 206 gedupeerden bij Test-Aankoop, wil de consumentenorganisatie ook de gemaakte kosten terugkrijgen. Het zou in totaal om ongeveer 500.000 euro gaan. En T-A wil bijkomend een morele schadevergoeding. Volgens de rechtbank hadden de voetbalbond (KBVB) en Sun Reizen zich lichtzinnig en onvoorzichtig gedragen bij de organisatie van de supporterscamping tijdens het WK in Brazilië. In de informatie die de KBVB op voorhand over de camping had verspreid, werd die voorgesteld als een luxecamping, met accommodaties en eten van de hoogste kwaliteit. Maar volgens de rechtbank voldeed de Devillage-camping nog niet eens aan de vereisten van een doorsnee camping.

Drie supporters kregen van de rechtbank reeds een schadevergoeding van ongeveer 12.000 euro. Volgens T-A hadden zij immers hun kosten reeds opgelijst, zegt woordvoerder Simon November. Voor de 206 gedupeerde supporters moet de geleden schade nog exact begroot worden. Bij een nieuwe zitting voor de strafrechter zal T-A die kosten dan als schadevergoeding eisen. "Voor de 206 mensen zitten we zeker aan ongeveer 500.000 euro in totaal", verduidelijkt woordvoerder Simon November. Daar moet dan nog de morele schadevergoeding bijkomen. Die bedraagt 350 euro bij de drie andere supporters. Mogelijk zal T-A meer morele schadevergoeding vragen.

Test-Aankoop was ook een burgerlijke procedure opgestart voor een schadevergoeding, met pleidooien in januari. In het licht van de strafzaak zal de consumentenorganisatie bekijken of die procedure nog de moeite is.

bron: Belga