Test-Aankoop maakt dossier rond ticketverkoop EK 2016 over aan advocaat

Test-Aankoop is niet tevreden met de reactie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond op de kritiek die de KBVB kreeg naar aanleiding van de verdeling van de EK-tickets voor de Belgische fans. Dat meldde de consumentenorganisatie aan Belga. "De verklaring van de KBVB is niet voldoende", verduidelijkt woordvoerder Jean-Philippe Ducart. Volgens de consumentenorganisatie, die intussen bijna 70 klachten van Belgische supporters heeft geregistreerd, is er geen duidelijkheid over bepaalde elementen in het dossier. "We kregen op 7 maart per brief antwoord van de Belgische voetbalbond", reageert Ducart. "We merken bij de uitleg van de bond grote schemerzones op en hebben daarom beslist om een advocaat in te schakelen. De KBVB heeft beloftes gemaakt die niet ingelost konden worden."

In februari ondervond de KBVB dat de UEFA, ondanks een akkoord, voor de toewijzing van de tickets aan Belgische supporters onvoldoende rekening hield met de supportersranking. Test-Aankoop hekelde in een open brief dat de trouwste supporters niet beloond werden bij de toewijzing van de wedstrijdkaartjes voor de Rode Duivels op het EK in Frankrijk (10 juni-10 juli). De KBVB sleepte na onderhandeling met de UEFA 10.000 extra EK-tickets in de wacht, maar ook daar had Test-Aankoop kritiek op. "Voor die plaatsen moeten supporters prijzen accepteren die veel hoger liggen", klonk het in de open brief van 24 februari, waarin de consumentenvereniging ook dreigde met juridische stappen. Test-Aankoop voegt na de reactie van de KBVB, die liet weten nooit de laagste ticketprijs te hebben gegarandeerd, nu ook de daad bij het woord.

De Belgische voetbalbond wil voorlopig niet reageren. Test-Aankoop roept supporters die zich benadeeld voelen op om zich te melden.

bron: Belga