Teslabestuurder strandt in woestijn nadat hij sleutels vervangt door smartphone

Teslabestuurder strandt in woestijn nadat hij sleutels vervangt door smartphone

Ryan Negri was een ritje aan het maken met zijn Tesla door Red Rock Canyon, op weg om de sneeuw in de bergen te aanschouwen. De ondernemer uit Las Vegas had zijn sleutels niet bij, aangezien het ook mogelijk is om de wagen te openen en starten met een app.

Dat brak hem zuur op. Op Instagram vertelt de man dat hij even moest stoppen om het zitje van de honden recht te zetten. Toen hij zijn wagen opnieuw moest starten, merkte de Amerikaan dat hij geen ontvangst had. Zowel de wagen, als de smartphone moeten blijkbaar verbinding maken met een gsm-mast opdat de app zou werken. Geen koud kunstje in de woestenij rond Las Vegas.

Een foto die is geplaatst door Ryan Negri (@ryannegri) op

Uiteindelijk heeft vrouwlief Amy meer dan drie kilometer gelopen om te kunnen bellen. Met de hulp van een vriend is ze naar huis gereden om de sleutel op te pikken, om vervolgens terug te keren naar de woestijn om Ryan uit de nood te helpen.

De ondernemer heeft zijn lesje geleerd. "Die sleutel heb ik (vanaf nu) altijd op zak als ik de wagen nodig heb", besluit Negri op Instagram.