Tesla toont op 30 april een batterij voor huizen

Tesla toont op 30 april een batterij voor huizen

Elon Musk, de CEO van Tesla, kondigde een tijd geleden aan dat er op 30 april een nieuw product van de autofabrikant onthuld zal worden. Musk liet daarbij weten dat het niet om een auto ging. De mysterieuze tweet zorgde ervoor dat elke nieuwssite hevig speculeerde over wat de aankondiging zou kunnen gaan.

Volgens de meeste websites zou het gaan om een grote batterij die stroom voor een heel huis zal kunnen opslaan. Buzzfeed bevestigt dat het inderdaad om zo'n batterij zal gaan. De Amerikaanse nieuwssite kreeg namelijk een brief in handen die gericht is aan investeerders. In de brief is er sprake van een "zeer grote batterij voor nutsbedrijven".

De nieuwe technologie zou het mogelijk maken om stroom van bijvoorbeeld zonnepanelen tijdelijk op te slaan. Daarnaast zou de batterij kunnen opgeladen worden met goedkopere nachtstroom waarna men die stroom in de dag kan gebruiken. Zo zouden gezinnen kosten kunnen besparen op elektriciteit.

In februari verkondigde Elon Musk dat de batterij al in de tweede helft van dit jaar in productie zal kunnen gaan. Het is geen geheim dat Tesla werk maakt van eigen productie van batterijen. Momenteel wordt er in Nevada gewerkt aan de "gigafactory", een fabriek die vanaf 2025 een half miljoen batterijen voor Tesla zal produceren. Tesla investeerde een slordige 5 miljard dollar om de fabriek te bouwen.