Tesla laat je tanken zonder uitstappen

Het ziet eruit als een angstaanjagende python, maar is eigenlijk een uitvinding die automobilisten veel comfort biedt. We hebben het over de nieuwste uitvinding van Tesla. De constructeur van elektrische wagens heeft een elektriciteitskabel ontwikkeld die een auto kan opladen zonder dat de bestuurder moet uitstappen.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Elon Musk, ceo van Tesla Motors en SpaceX, liet eind vorig jaar al optekenen dat zijn autobedrijf werkte aan een dergelijk apparaat. Intussen heeft het Amerikaans bedrijf die woorden in daden omgezet, al gaat het voorlopig nog om een prototype.

Verder raakte nog bekend dat er waarschijnlijk een Europese Tesla-fabriek komt. Musk wil in 2020 nog steeds 500.000 auto's maken, maar daarmee zit de fabriek in Nevada op full capacity. Daarom wil hij in Azië en Europa ook productie hebben. In Europa zou het om 160.000 auto's.

Tot slot is er ook minder goed nieuws van het autobedrijf: onderzoekers zijn erin geslaagd om het besturingssysteem van de Tesla S te hacken. Ze kregen controle over het infotainmentsysteem van de wagen en konden hem vanop afstand uitschakelen. Intussen heeft Tesla het probleem opgelost met een update.