Terreurdreiging - MIVB sluit op vraag van politie enkele toegangen tot stations

Terreurdreiging - MIVB sluit op vraag van politie enkele toegangen tot stations

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zal op vraag van de politie om veiligheidsreden vanaf maandag enkele toegangen afsluiten van stations. Dat meldt de MIVB op Twitter en wordt bevestigd door woordvoerder Guy Sablon. "Het gaat zeker niet om het afsluiten van de stations, enkel van bepaalde toegangen", benadrukt Sablon. De vraag van de politie kwam er zaterdagmiddag, in het kader van een reeks maatregelen die werden aangekondigd door premier Charles Michel na een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad.

In zes stations worden bepaalde toegangen afgesloten. Van het station Beurs worden alle toegangen op de Anspachlaan, tussen de Steenstraat en de Verversstraat, en die van het Beursplein/Auguste Ortslaan (toegangen 5, 6, 7, 8, 13) afgesloten. Bij De Brouckère gaat het om de ingang De Brouckèreplein/UGC, van stations Hermann-Debroux zal de ingang Hermann-Debrouxlaan/Vorstlaan niet meer toegankelijk zijn en bij station IJzer worden de toegangen 1, 2 en 3, aan de kant van de Antwerpsepoort, afgesloten. Bij het station Kruidtuin wordt toegang 2 afgesloten (Kruidtuinlaan/Finance Tower), net als toegang 7 van Rogier, aan het Karel Rogierplein.

De MIVB benadrukt met klem dat enkel de toegangen en niet de stations worden afgesloten, en dat de metro- en premetrolijnen normaal rijden.

"De toegangen werden afgesloten op politiebevel, en het is dan ook de politie die beslist wanneer de toegangen weer geopend zullen worden", aldus Sablon nog.

Alle informatie is ook terug te vinden op www.stib-mivb.be.

bron: Belga