Terreur treft badgasten

Terreur treft badgasten

Bij de schietpartij in het hotel Etoile du Sud in het West-Afrikaanse land Ivoorkust zijn minstens twaalf dodelijke slachtoffers gevallen, waaronder vier Europeanen. «We weten niet of er nog meer slachtoffers zijn gevallen. We zijn nog bezig op het plaats delict», aldus een woordvoerder.

Volgens een woordvoerder van de regering werd de aanslag gepleegd door minstens tien zwaarbewapende mannen, die hun gezichten bedekt hadden met skimutsen. Hiervan werden zeker vijf schutters door de veiligheidsdiensten gedood, vijf anderen zijn nog voortvluchtig. Bronnen bij de veiligheidsdiensten zeiden dat drie hotels in Grand-Bassam, op zo'n veertig kilometer van de economische hoofdstad Abidjan, de doelwitten waren. In het hotel Etoile du Sud verblijven voornamelijk toeristen, zowel rijkere Ivorianen als buitenlandse toeristen.

Terroristische aanval

Twee maanden geleden vond een gelijkaardig incident plats in een hotel in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Ook in dat hotel logeren veel buitenlanders. Bij de aanval in Burkina Faso, een buurland van Ivoorkust, kwamen toen 27 mensen om het leven. De aanval werd gepleegd door gewapende moslimfundamentalisten. Hoogstwaarschijnlijk is de aanval in Grand-Bassem een terroristische aanval.

Foto AFP / Sia-Kambou