Terminaal zieke vrouw zoekt nieuwe partner voor haar man

Terminaal zieke vrouw zoekt nieuwe partner voor haar man

.

Twee jaar geleden kreeg Amy Krouse Rosenthal te horen dat ze eierstokkanker heeft. Een boodschap die haar leven - op zijn zachtst gezegd - op z'n kop zete. "Al onze plannen gingen in rook op. Geen reis naar Zuid-Afrika met mijn man en ouders, geen tocht door Azië met mijn moeder, niet naar Vancouver. De woorden 'cancelen' en 'cancer' leken opeens hetzelfde te betekenen", schrijft de Amerikaanse auteur van kinderboeken.

Prins uit het sprookjesboek

Inmiddels is duidelijk geworden dat ze stervende is, en ze hoopt dat haar man na haar dood een nieuwe liefde vindt. In een emotionele brief prijst ze haar wederhelft dan ook de hemel in. Op een humoristische wijze beschrijft ze dat hij uitzonderlijk knap is, een voorliefde heeft voor speciale sokken, lekker kan koken, goed kan schilderen en graag naar concerten gaat. Kortom, volgens haar is hij een échte prins uit een sprookjesboek.

"Ik wil meer tijd samen met Jason. Ik wil meer tijd samen met mijn kinderen", aldus Krouse Rosenthal. "Maar dat zal niet gebeuren. Mij resten waarschijnlijk slechts enkele dagen als mens op deze planeet. Waarom doe ik dit dan? Omdat ik hoop dat de juiste vrouw dit leest, dat ze Jason vindt en dat zo een nieuw liefdesverhaal begint."

Haar brief sluit ze bewust af met heel wat witruimte. "Zo krijgen jullie de nieuwe start die jullie verdienen."

Viraal

In een mum van tijd werd het stuk gedeeld op sociale media. Heel wat mensen reageren ontroerd. "Dit is een van de mooiste liefdesbrieven die ik ooit heb gelezen", schrijft iemand.