'Temptation Island'-verleidster gaat voor vrijspraak na vermeende diefstal

De Oostendse Yana Daems, ook wel bekend van haar deelname als verleidster in 'Temptation Island', vraagt de vrijspraak in de rechtbank. Ze belandde in juridische problemen nadat ze zogezegd een handtas zou hebben gestolen. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

De feiten speelden zich af op 29 december 2016 in café ‘The Bridge' in Oostende na een avondje stappen met vriendinnen. De rondborstige Yana kreeg ruzie met één van de vrouwen en nam haar handtas mee, waarvan ze de inhoud later dumpte. Aan de hand van getuigenissen en videobeelden kon ze al snel aangeduid worden als de schuldige.

Per ongeluk

Daems kwam zich vandaag in de rechtbank verdedigen voor haar daden nadat ze eerder bij verstek veroordeeld was tot vier maanden cel. "Ik heb mij vergist. Ik dacht echt dat het de handtas van mijn vriendin was. Ik besef ook dat het niet oké was om haar spullen weg te gooien."

Ruzie

Volgens haar advocaat lag de schuld niet volledig bij Daems. "In het verleden had het slachtoffer foto's en gegevens van mijn cliënt op ‘Redlights' gezet . Die beslissing speelde zeker mee toen ze haar spullen weggooide. Maar ze handelde niet ter kwader trouw. Ze had alleen maar goede bedoelingen." De uitspraak volgt op 21 november.