Telenet rukt op in Brussel en Wallonië

Telenet rukt op in Brussel en Wallonië

Na de overname van mobiele operator BASE, die landelijk actief is, was het al langer duidelijk dat Telenet verdere stappen zou zetten in het zuiden van België. Met de overname van SFR Belux krijgt het bedrijf er ruim 90.000 klanten bij in België, voornamelijk in Brussel maar ook in zeven gemeenten in Henegouwen en nog eens 15.000 in het Groothertogdom Luxemburg.

"De uitbreiding in Brussel is strategisch heel belangrijk voor ons", vertelt Ann Caluwaerts, Senior Vice President Corporate Affairs en Wholesale bij Telenet. Hier hoeft het voor het bedrijf bovendien niet te stoppen. "We blijven kijken naar opportuniteiten."

Onduidelijkheid over werknemers

Telenet betaalt 400 miljoen euro voor de overname. Het is daarnaast van plan in de komende twee jaar 12 miljoen euro te investeren om het netwerk in Brussel te verbeteren. Wat er met de 65 werknemers van SFR zal gebeuren, is nog niet duidelijk. De mededingingsautoriteiten moeten de overname nog wel goedkeuren, maar Telenet verwacht geen problemen. "We zullen de deal aanmelden bij de Belgische mededingingsautoriteit en niet bij de Europese, zoals bij BASE het geval was.We verwachten dat de goedkeuring enkele maanden tijd in beslag zal nemen", besluit Caluwaerts.