Telefoonrekening van €12.000 na cruise

Een gezin uit Berlijn kreeg een wel heel dure rekening van de telecomprovider voorgeschoteld, na een reis met een cruiseschip naar Noorwegen. Het gezin had aan boord naar filmpjes gekeken op een mobiele telefoon.
door
Janne
Leestijd 1 min.

470 MB

De rekening bedroeg in totaal 12.000 euro. Volgens NDR1 Welle Nord ging het voornamelijk om de twaalfjarige zoon van het gezin. Hij zou aan boord van de Color Line meerdere filmpjes hebben bekeken, waarbij hij 470 MB gebruikt zou hebben.

Ondanks de beperkte hoeveelheid data zijn de kosten toch hoop opgelopen tijdens de cruise. De reden hiervoor is dat er iedere keer een verbinding tot stand is gekomen via de satelliet ‘Telenor Maritime', en dat kost geld.

Advocaat

Color Line zegt zijn passagiers altijd te waarschuwen voor de hoge kosten van dit netwerk. Aan boord bieden zij dan ook voor een redelijke vergoeding WiFi aan. Het telefoonbedrijf heeft begripvol gereageerd op de geschokte reactie van het gezin. Zij verlaagden de rekening daarom van €12.000 naar €5.000.

Het gezin uit Berlijn heeft laten weten daar geen genoegen mee te nemen. Zij hebben inmiddels een advocaat onder de arm genomen om de rekening aan te vechten.