«Telefoonnummers zijn binnenkort overbodig»

«Telefoonnummers zijn binnenkort overbodig»

«Net zoals de klaptelefoon verdwijnt, zijn ook oude communicatiemethodes aan het uitsterven», beweert Marcus in een blogpost waarin hij het onder meer heeft over de verdwijning van telefoonnummers. De Facebook-topman schrijft dit naar aanleiding van het gestegen aantal gebruikers van de chatdienst, die volgens Marcus nog maar in zijn kinderschoenen staat en dit jaar nog veel meer functionaliteiten moet krijgen.

«We maakten Messenger bliksemsnel, we introduceerden videobellen, de mogelijkheid om gesprekken te personaliseren met kleuren, nicknames en emoji's. En met Businesses op Messenger introduceren we een nieuwe manier voor bedrijven om hun klanten betrokken te maken door hen een prachtige, persoonlijke ervaring aan te bieden», klinkt het. Voortaan is het ook mogelijk om rechtstreeks een Ubertaxi te bestellen en tijdens een gesprek meteen geld te sturen en te ontvangen.

«Met Messenger bieden we alle dingen die sms'en zo populair maakten, maar ook nog zo veel meer. Je kunt tekstberichten sturen, maar ook stickers, foto's, video's, stemopnames, GIF's, je locatie en geld. Je kan video- en stemoproepen doen zonder dat je iemands telefoonnummer hoeft te kennen. Je hoeft zelfs geen Facebookaccount meer te hebben om Messenger te gebruiken, en het is ook een crossplatformervaring. Je kan dus voortgaan waar je was gebleven of je nu gebruikmaakt van een desktopcomputer, een tablet of je telefoon», schrijft hij enthousiast.

Facebook is ook van plan om een Mac-versie van Facebook Messenger op de markt te brengen. Dat meldt de technologiewebsite TechCrunch, die zich baseert op een foto van een Facebook-medewerker die de chatdienst gebruikt op een Mac. Voorlopig wil Facebook dit nieuws nog niet bevestigen en weigert het naar goede gewoonte om commentaar te geven op geruchten.