Telefoon voor gevoelens

Telefoon voor gevoelens

Soms schieten woorden tekort wanneer je echte gevoelens wil overbrengen, maar deze nieuwe technologie kan de communicatie en empathie bevorderen in moeilijke situaties.

Ultrahaptics, ontwikkeld door Dr Marianna Obrist en haar team aan de Universiteit van Sussex, kan letterlijk emoties overbrengen via de lucht. Het is als een telefoon voor gevoelens.

De technologie werkt via luchtstoten die drukpunten op de hand zoeken waardoor bepaalde emotionele reacties gestimuleerd worden. Je plaatst je hand boven het apparaat en je zal voelen dat de lucht zijn werk erg precies doet.

Negatieve emoties zoals angst en verdriet worden opgeroepen door zachte uitbarstingen van lucht langs de pink en de buitenste palm. Positieve emoties zoals geluk en opwinding worden opgeroepen door sterkere impulsen van lucht in het midden van de palm.

Deze video van 30 seconden legt uit hoe Ultrahaptics lucht gebruikt om emoties te creëren.

https://www.youtube.com/watch?v=OBOxuFmsxBY

"Ultrahaptics zal de manier waarop we omgaan met apparaten voor altijd veranderen," zei Steve Cliffe, CEO van het bedrijf. "Het zou de manier waarop we online met elkaar communiceren volledig kunnen veranderen waardoor langeafstandsrelatie via Skype minder afstandelijk en veel echter aanvoelen. Het voelt bijna alsof je iemands hand vasthoudt en het kan helpen om te weten wat je partner voelt."