"Tegen Zwitserland is er geen ruimte voor fouten"

De Rode Duivels begonnen met een 0-3 zege in IJsland foutloos aan de UEFA Nations League. Op 12 oktober ontvangen Hazard en co in het Koning Boudewijnstadion Zwitserland. De twee duels tegen de Zwitsers worden wellicht beslissend voor de groepswinst, beseft bondscoach Roberto Martinez. "Ik verwacht twee heel goeie matchen tegen Zwitserland. Het is een team met jongens die al heel lang samen spelen. We kennen hun kwaliteiten. Het worden twee duels die beslissend zullen zijn voor de eerste plaats. Er is geen ruimte om fouten te maken", onderstreepte de bondscoach bij de voorstelling van zijn selectie in Tubeke.

Zwitserland won vorige maand thuis met 6-0 van IJsland. Drie dagen na de wedstrijd tegen de Belgen nemen de Zwitsers het op 15 oktober in Reykjavik een tweede keer op tegen IJsland. België oefent een dag later in Brussel tegen Nederland.

Volgende maand staan de laatste twee wedstrijden in groep 2 van de Nations League A op het programma: België-IJsland (15 november) en Zwitserland-België (18 november). De groepswinnaar plaatst zich voor de finale met vier waarin om de eindzege wordt gestreden.

bron: Belga