Technologie in huis: slimme snufjes iets voor nerds? Think again!

Technologie in huis: slimme snufjes iets voor nerds? Think again!

  1. Knoppen met connecties

Zonder twijfel heb je al meegemaakt dat je knus in bed ligt, wanneer je plots beseft dat het licht in de koude gang nog brandt. Met de connected switch van Niko kan je rustig blijven liggen. In combinatie met je smartphone ben jij immers de meester van jouw domein. Het blijft niet bij lichten: Niko heeft verschillende ontvangertjes die het ook mogelijk maken om de bediening van de zonnewering, de rolluiken en de stopcontacten in je broekzak te steken.

Niko connected switch, startpakket 240 euro. De Connected Switch in actie zien? Dat kan op de Bie?nnale Interieur in de Xpo-hallen in Kortrijk. Niko bevindt zich in hal 3, stand 319. 

  1. Piekfijne planten

Stel: je bent verzot op het idee van een  urban jungle in je woonkamer, maar je bent absoluut niet gezegend met groene vingers. Dan is er de Parrot Flower Power to the rescue. Dit apparaatje stop je gezellig in je plantenpot, waarna het de noden van je groene vrienden op de voet volgt. Je smartphone vertelt je vervolgens wanneer je plant water, zon of extra vitamines nodig heeft.

Parrot Flower Power, 80 euro

  1. De perfecte nachtrust

Er bestaan apps en slimme horloges genoeg om je slaappatronen te registreren, maar deze intelligente matrassenbeschermer van Eight gaat nog een stapje verder. Zo wordt niet alleen je hartslag en het aantal uur diepe slaap gemonitord, maar ook de omgevingsgeluiden en de kamertemperatuur. Bovendien staat dit slaapkamersnufje in contact met je smartphone, waardoor het mogelijk is om je matras alvast op te warmen voordat je zelf in bed stapt.

Eight Sleep Tracker & Smart Matress Cover, 1.107 euro

  1. Muzikale huishoudhulp

De Amazon Echo is het perfecte gadget voor chaotische muziekfanaten. De intelligente, draadloze geluidsbox kan je probleemloos met de muziekcollectie op je telefoon verbinden via de wifi- en bluetoothfunctie. Daarbij word je geholpen door de bevallige Alexa, die alle stemcomando's getrouw opvolgt. 's Ochtens luister je naar je favoriete podcasts of beluister je het nieuws, 's middags helpt ze je bij het koken en 's avonds knippert ze in jouw plaats het licht uit wanneer je naar bed gaat.

Amazon Echo, 162 euro