Taylor Swift was de best betaalde vrouwelijke artiest in 2018

Taylor Swift was de best betaalde vrouwelijke artiest in 2018

Dat geld verdiende ze voornamelijk met haar laatste tournee, 'Reputation', die een kleine 240 miljoen euro opleverde. Daarmee verbrak ze het record van meest financieel succesvolle tournee.

Daarnaast sloot Taylor Swift ook een deal met Republic Record, het productiehuis van Universal. Dat leverde haar opnieuw een bedrag met negen cijfers op. Haar inkomen zal waarschijnlijk nog heel wat meer de lucht in schieten met de release van haar nieuqwe album 'Lover', dat vanaf het prille begin een enorm succes was.

VMA's

Vannacht won ze ook drie awards op de hoog aangeschreven Video Music Awards, waaronder die voor video van het jaar voor 'You Need To Calm Down'. Ze trad ook op als openingsact voor de awardshow.

Taylor Swift laat haar opvolgers ver achter zich. Beyoncé staat op de tweede plaats, maar verdiende minder dan de helft dan Swift. Queen B was het afgelopen jaar "slechts" goed voor zo'n 73 miljoen euro. De derde in de lijst is Rihanna. Zij verzamelde haar 62 miljoen dollar (iets meer dan 55 miljoen euro) vooral met haar bedrijf Fenty Beauty.