Taylor Swift aangeklaagd voor plagiaat

Taylor Swift wordt aangeklaagd voor plagiaat. Volgens de Amerikaanse r&b-zanger Jessie Braham lijkt het nummer 'Shake it off' verdacht veel op zijn liedje 'Haters gone hate'. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Braham beschuldigt de popzangeres ervan enkele zinnen rechtstreeks te hebben overgenomen. Concreet gaat het om een specifieke zin uit het aanstekelijke refrein: "haters gonna hate hate hate" en "playas gonna play play play".

Ook al vertonen de nummers op muzikaal vlak weinig gelijkenissen, Braham is overtuigd van zijn gelijk. "Onze invalshoek is dezelfde. Als mijn nummer 'Haters gone hate' niet had bestaan, dan was 'Shake it off' er nooit geweest. Ik heb geprobeerd om deze zaak los te laten, maar dit draait nu eenmaal om mijn nummer", zei hij in New York Daily News.

Omdat het stukje tekst meer dan zeventig keer gebruikt wordt in de wereldhit van Swift, eist Braham ongeveer 40 miljoen euro van de zangeres. Daarnaast wil hij op het album officieel vermeld worden als co-auteur. De entourage van Swift weigert voorlopig elke commentaar.