Tatyana Beloy over aanslag in Zaventem: "Ik heb er nog altijd last van"

Tatyana Beloy over aanslag in Zaventem: "Ik heb er nog altijd last van"

Dinsdag 22 maart 2016. Tatyana Beloy landt 's morgens op de luchthaven van Zaventem, samen met haar lief Ben en haar broer Yannick. Ze was net een maand gaan rondtrekken in Laos, Cambodja en Thailand. Om 7.58u hoort ze een enorme knal in de inkomhal, en enkele seconden later een tweede ontploffing. Ze weet meteen dat het om een aanslag gaat en spurt naar buiten. Veertien mensen komen op die plek om het leven. Bijna honderd personen raken gewond.

Lichaamsdelen om me heen

Drie en een half jaar later heeft Tatyana het nog steeds moeilijk om aan dat verschrikkelijke moment terug te denken. “Ik heb er nog altijd last van. Als we er nu een uur over zouden doorbomen, dan zit ik hier weer te janken. Het was zo'n nare ervaring. In de nasleep liet ik mezelf bijna niet toe het moeilijk te hebben. Wat had ik te klagen? Ik had mijn armen en benen nog, terwijl ik lichaamsdelen om me heen had zien vliegen”, vertelt ze in de De 7 hoofdzonden van HUMO.

Geen slippers meer op luchthaven

De 34-jarige actrice uit Antwerpen vliegt intussen alweer terug, maar het heeft wel een tijdje geduurd vooraleer ze die stap kon zetten. Enkele maatregelen hebben haar mee over haar angst geholpen. “Ik heb er langer over gedaan dan mijn broer. Hij heeft de week erna weer het vliegtuig genomen. Ik kon dat niet. Nu lukt het wel, maar niet meer op dezelfde manier als vroeger. Ik zal bijvoorbeeld nooit nog op slippers een luchthaven binnenstappen. Op 22 maart had ik slippers aan en die zijn niet handig als je moet rennen voor je leven. Ik zal er ook altijd voor zorgen dat mijn gsm voldoende is opgeladen voor een vlucht, zodat ik kan bellen als het moet. En als ik naar het theater ga, check ik langs welke uitgang ik weg kan”, klinkt het.

https://www.instagram.com/p/B1GFmHCCNHr/