Tattoo-artieste zet met opzet mislukte tatoeages

Tattoos zijn heel persoonlijk. Sommigen gaan voor een intens gedetailleerde sleeve, anderen houden het liever minimalistisch. En nog anderen willen gewoon een kinderlijke kribbel op hun lichaam vereeuwigd zien. Bij de Braziliaanse tattoo-artieste Helen Fernandes ben je daarvoor aan het juiste adres.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Fernandes is niet wat je noemt een geboren tattoo-artist. Ze studeerde af als mechanisch ingenieur, maar haar carrière maakte haar niet gelukkig. Haar tekeningen daarentegen deden dat wel. Van kinds af aan ontwikkelde ze haar eigen tekenstijl. Die is allesbehalve realistisch - eerder simplistisch, maar met een grappige toets. Toen haar verloofde een van haar doodles wilde laten tatoeëren, ging de bal aan het rollen.

Malfeitona

Fernandes was al vertrouwd met de nodige tatoeageapparatuur, omdat enkele van haar vrienden aan de slag waren als tattoo-artiest. Ze begon steeds meer vrienden en kennissen te tatoeëren met haar kenmerkende tekeningen en al snel kwamen daar ook andere klanten bij. Intussen heeft ze op Instagram onder de naam Malfeitona (Portugees voor 'slecht gedaan') al meer dan 76.000 volgers verzameld. Vind je het toch wat spannend om zo'n 'mislukte' tatoeage te laten zetten? Fernandes verkoopt ook T-shirts, tijdelijke tattoos en andere merchandise.