Tanja Dexters aan het stuur tijdens de Wings For Life World Run

Tanja Dexters aan het stuur tijdens de Wings For Life World Run

In Café Corsari maakten Freek & Thomas al de chauffeur bekend van de Wings For Life Catcher Car. Niemand minder dan Tanja Dexters zal op 4 mei het tempo van de duizenden Wings For Life lopers bepalen. Er is namelijk geen traditionele eindmeet, maar de finishlijn wordt bepaald door de ravissante Tanja Dexters in haar Catcher Car.

Een halfuur nadat de lopers gestart zijn, zal de catcher car hetzelfde parcours volgen en steeds versnellen. Van zodra de auto de loper inhaalt, eindigt de run voor de loper. Na 1u10min passeert de wagen het 10km-punt, na 1u48min dat van de 20km en zo gaat het steeds harder. Tanja Dexters' rol als chauffeur is dan ook cruciaal want zij moet op identiek dezelfde snelheid de auto besturen als de chauffeurs op de andere locaties, overal ter wereld.

De auto beschikt over een tracking systeem die de tijd en de locatie aangeeft.  De lopers blijven aan de rechterkant van de auto lopen en wanneer Tanja een loper voorbij rijdt, ligt die persoon uit de wedstrijd.

Tanja start aan 15 km/uur, versnelt aan gelijke snelheid tot ongeveer 35 km per uur. Je bepaalt met andere woorden zelf hoe traag of snel je loopt en hoeveel inspanning je wilt leveren om Tanja in haar finishwagen voor te blijven. De laatste loper die ingehaald wordt, is de Wings For Life World Run kampioen. Tanja: “Ik vind het best wel spannend want ik moet hetzelfde tempo aanhouden als bijvoorbeeld de chauffeur in Florida en Taiwan. Een uitdaging!”

Inschrijven kan via deze link

Het principe van de Catcher Car wordt uitgelegd in een video:

http://www.youtube.com/watch?v=Yrhn3f4861A