Taliban doodt twee gijzelaars in Noord-Afghanistan

Taliban doodt twee gijzelaars in Noord-Afghanistan

De taliban hebben nogmaals twee gijzelaars gedood, die ze eerder deze week in het noorden van Afghanistan uit bussen hadden ontvoerd. De mannen werden gisterennamiddag langs de kant van een weg in de talibanwijk Chahardara in de provincie Kunduz gevonden. Dat deelde politiewoordvoerder Hejratullah Akbari donderdag mee. Ze waren doodgeschoten, en niet onthoofd, zoals de zender Tolo TV beweerde. De opstandelingen hadden dinsdag in Kunduz zes bussen tegengehouden en wilden aanvankelijk meer dan 180 mensen gijzelen. Tien mannen werden onmiddellijk doodgeschoten aan de kant van de weg, andere mensen werden weer vrijgelaten. Volgens de politie zijn nu nog acht gijzelaars in handen van de taliban. Volgens de opstandelingen omdat het om soldaten gaat.

Vanmorgen is een reddingsactie begonnen. In de hoofdstad Kaboel kwamen honderden mensen spontaan de straat op om te protesteren tegen de gruwelijkheden van de taliban.

Talibanstrijders houden al maanden overal in het land voertuigen tegen en proberen leden van de regering of de veiligheidstroepen en medewerkers van internationale organisaties te identificeren. Die worden dan bedreigd, ontvoerd of gedood. De operaties hebben tot doel de regering of mensen die voor de "bezetter" werken, te intimideren.

bron: Belga