Tachtiger heeft zijn eigen graf gegraven

Tachtiger heeft zijn eigen graf gegraven

Onder veel belangstelling heeft Jimmy Kickham een grafkuil gegraven op het kerkhof. Op zich niets speciaal, ware het niet dat de kuil de laatste rustplaats zal worden van de man in de graafmachine. Voor Kickham is het de normaalste zaak van de wereld. Hij heeft zijn eigen bouwbedrijf, waarmee hij al een halve eeuw allerlei putten en gaten creëert.

"Ik hou enorm veel van graven. Het is zo'n bezigheid die je vastgrijpt en je nooit meer laat gaan. Het is ook mijn werk, mijn brood. Het maakt niet uit wat mensen willen, ik kan het graven", getuigt Kickham aan CBC News.

De gepassioneerde graver voegt de daad bij het woord. De meeste dagen is hij nog steeds aan de slag bij zijn eigen bedrijf. De machine die hij 45 jaar geleden gekocht heeft, gebruikt hij nu nog steeds, ook voor zijn eigen graf.

Minder zorgen

"Op een dag was ik grafkuilen aan het aanmaken en plots bedacht ik me dat ik mijn eigen put zou uitdiepen als ik 90 jaar oud wordt. Donderdag word ik 90 en het werk is al gedaan", verhaalt Kickham.

De kuil is de klaar voor het moment waarop Jimmy de pijp aan Maarten geeft. De Canadees is echter nog kwiek, dus de kuil is opnieuw gedempt. Als puntje bij paaltje komt, moeten de begrafenisondernemers even in de aarde schoppen voordat ze de kist kunnen neerlaten.

"Zo moet mijn familie zich hier al geen zorgen meer over maken. Gewoon de kuil even heropenen en die is klaar. Bovendien zullen kleinkinderen altijd een verhaal hebben. Een grootvader die op zijn negentigste met zijn eigen graafmachine zijn eigen grafkuil graaft, dat is me wat", besluit Kickham met een kwinkslag.