"‘Taartcultuur' vormt gevaar voor de volksgezondheid"

Als er een collega jarig is, is het gegarandeerd feest op het werk want een verjaardag vieren we standaard met koekjes, chocolade of taart. Op veel kantoren trakteert er zelfs bijna elke dag iemand. Volgens professor Nigel Hunt van het Britse Royal College of Surgeons is die ‘taartcultuur' erg schadelijk voor onze gezondheid.
door
Julie
Leestijd 1 min.

Zo zouden al die traktaties leiden tot een toename van gebitsproblemen en van het aantal obese personen. Die extra kilo's lichaamsgewicht verdwijnen vervolgens ook niet makkelijk, aldus Hunt, want de meeste werknemers zitten de hele dag op een bureaustoel.

“Veel mensen snoepen het meest op hun werk”, vertelt Hunt aan de BBC. “Daar worden ze regelmatig geconfronteerd met koekjes, donuts en cake.”

Toch vindt de professor niet dat we moeten stoppen met trakteren. Hij raadt aan om bijvoorbeeld kleinere stukjes taart aan te bieden. “Verder kunnen werknemers ook vers fruit, noten of kaas uitdelen in plaats van suikerrijke toetjes.”

Foto Pixabay