Syrisch meisje stopt met tweeten vanuit Aleppo

Syrisch meisje stopt met tweeten vanuit Aleppo

Fatemah, de moeder van de 7-jarige Bana, was in september begonnen met tweets de wereld in te sturen waarin ze de gevoelens van haar dochter over de oorlog beschrijft, zoals bijvoorbeeld wanneer Bana de slaap niet kon vatten "omdat er elke dag bombardementen zijn" of ziek in bed lag "omdat er geen medicijnen meer in Aleppo verkrijgbaar zijn." Nu en dan werden ook filmpjes gedeeld waarin Bana tussen de stukgeschoten huizen rondhuppelt.

Moeder en dochter vertoeven in het deel van Aleppo dat door de rebellen gecontroleerd wordt. Het Syrisch leger wint er echter steeds meer terrein, met de hulp van de luchtbombardementen van het Russisch leger.

Afgelopen week werd op het account van Fatemah een verontrustende tweet gedeeld: "We zijn er zeker van dat het Syrisch leger ons zal gevangen nemen. We zien elkaar een andere dag weer, lieve wereld. Bye. Fatemah. #Aleppo."

Het internet staat nu in rep en roer. Onder #whereisbana roepen verschillende mensen op om naar moeder en dochter te zoeken. Het duo kreeg het de laatste tijd zwaar te verduren. Zo werd hun huis tijdens bombardementen vernield en brachten ze de volgende dagen en nachten noodgedwongen op straat door. Volgens de Amerikaanse nieuwszender NBC News vreesden beide een doelwit te zijn, net omwille van hun activiteit op Twitter.

#Whereisbana ? Please Re Tweet pic.twitter.com/G5WJ1BtaNA

— Free Syria Media Hub (@Free_Media_Hub) December 4, 2016