Sweatworking is de nieuwste trend op de werkvloer

Sweatworking is de nieuwste trend op de werkvloer

Aan de overkant van de grote plas worden slaapverwekkende vergaderingen, lunches met verschraalde broodjes en het eindeloos gepalaver tijdens cocktailfeestjes steeds vaker vervangen door sweatworking. Deze nieuwe trend is een samensmelting van sweat en networking. Het is met andere woorden de bedoeling dat werknemers contacten onderhouden terwijl ze zich in het zweet werken tijdens een gezamelijke sportsessie.

"Sweatworking is ontstaan omdat werknemers een diepgaander contact wilden met klanten of medewerkers", legt Sarah Siciliano (32), een adverteerder en sweatworkingexpert, uit aan Reuters. Zelf houdt ze er naar eigen zeggen van om haar klanten mee te nemen naar een yoga-, spinning- of dansles.

Terwijl sweatworking zijn wortels vond in de reclamewereld, is het volgens Siciliano ondertussen al wijdverspreid. Zelfs advocaten, bankiers en andere eerder conservatieve beroepen zijn overtuigd door de voordelen van netwerken op de loopband of in de fitness. Verschillende Amerikaanse sportstudio's bieden zelfs speciale groepskortingen aan om in te spelen op deze nieuwe hype.

Wij hopen alvast dat dit fenomeen snel overwaait naar ons Belgenlandje. Dat voldoende beweging wonderen kan verrichten voor je gezondheid, staat immers buiten kijf. Zo volstaat 30 minuten per dag sporten om je ideale gewicht te bereiken, helpt het tegen stress en depressies en verlaagt het de kans op bepaalde vormen van kanker en hart- en vaatziekten.

[polldaddy poll="9069464"]

Wil je niets van het nieuws missen? Volg ons dan op onze nieuwe Facebook pagina : Metro België .