Sus Bogaerts is de surprise winnaar van Canon!

Sus Bogaerts is de surprise winnaar van Canon!

Dit jaar daagden Metro en Canon zowel amateur- en professionele fotografen uit om op reis te gaan. Ze konden plaatjes schieten voor de categorieën The Travel of My Dreams, Home Traveling en Travelers.

Heavenly Spectacle

Uit alle categorieën koos Canon één eigen winnaar. Sus Bogaerts (59) uit Lommel mag zichzelf de Canon surprise winnaar van 2016 noemen. Zijn winnende foto Heavenly Spectacle nam hij in het dorpje Búðir op het schiereiland Snæfellsnes in IJsland. "Hoe deze prachtige kleurrijke wolk daar kwam weet ik niet. In ieder geval was het de moeite om ze te fotograferen. Het zwarte kerkje is heel bekend en trouwlustige koppels komen van over de hele wereld om elkaar daar het ja-woord te geven", vertelt Sus.

De winnende foto Heavenly Spectacle - © Sus Bogaerts

De foto van Sus heeft bij Canon een enorme indruk nagelaten: “We hebben een selectie foto's in het klein uitgeprint. Toen trok de foto van Sus al de aandacht. Daarna zagen we de foto in het groot en hij leek op ons netvlies gebrand. Heavenly Spectacle toont een idyllische scène die ons doet wegdromen. Het plaatje klopt gewoon”, weet Willem te vertellen.

Van zwart-wit tot digitaal

Sus is met deze foto niet aan zijn proefstuk toe. Heavenly Spectacle heeft hij vastgelegd tijdens zijn negende fotoreis naar IJsland. Zijn passie voor fotografie is al vroeg ontstaan. “Sinds mijn zestiende ben ik in de weer met foto's. Toen was alles in zwart-wit, van digitale fotografie was nog lang geen sprake”, lacht Sus.

Afgelopen zondag mocht Sus bij Canon zijn prijs in ontvangst nemen: het allernieuwste fototoestel van Canon, de EOS 5D MARK IV, ter waarde van €4129.

Canon wil alle deelnemers bedanken om deel te nemen aan de Metro Photo Challenge 2016. De inschrijvingen zijn afgesloten, maar er valt nog steeds te winnen. De Belgische finalisten worden op 7 december bekend gemaakt en de drie internationale winnaars op 15 december.