Surfer verliest been bij aanval door haai in Australië

Surfer verliest been bij aanval door haai in Australië

Een Australische surfer is gisterenvond zwaargewond geraakt bij een aanval door een haai. Hij was samen met een twintigtal andere mensen aan het surfen bij Falcon Beach in de staat Western Australia, toen een haai zijn been afbeet, meldt de Amerikaanse televisiezender ABC woensdag. De 29-jarige surfer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Perth gebracht, aldus Surf Life Saving in een persbericht. Het slachtoffer verloor zijn been tot boven zijn knie, door een "zware beet van een haai", aldus WA Today. Vanwege de ernst van de verwondingen gaat Surf Life Saving ervan uit dat ze veroorzaakt werden door een witte haai van minstens drie meter. De reddingsdiensten hadden kort voor de aanval een waarschuwing op Twitter geplaatst, waarin melding werd gemaakt van een haai in de buurt van het strand. De stad Mandurah heeft het strand na de aanval afgesloten.

Sinds 2000 gebeurden al 13 fatale aanvallen door haaien in Western Australia. De meest recente was de aanval op een tiener die aan het speervissen was in 2014. Het vorige niet-dodelijke aanval vond plaats in oktober vorig jaar.

De overheid was in de winter van 2014 een programma gestart om de haaien uit te roeien, maar stopte dat vorig jaar na protesten van milieuactivisten.

bron: Belga