Supportersfederatie 1895 voorziet 31.000 vlaggetjes om stadions rood te kleuren

door
Belga
Leestijd 1 min.

1895, de overkoepelende supportersvereniging van de Belgische fans, organiseert een vlaggenactie voor de drie groepswedstrijden van de Rode Duivels op het EK in Frankrijk. Dat maakte de organisatie vanmiddag bekend. Op die manier hoopt 1895 dat de stadions extra rood kleuren. "Meer dan 31.000 vlagjes werden gedrukt voor deze wedstrijden. Samen met enkele supportersclubs zullen we ze op de matchdag verdelen over onze zitjes zodat ons deel van het stadion extra rood kleurt", klinkt het bij 1895.

Drie weken geleden had de Belgische Voetbalbond de supportersaantallen voor de groepsfase al openbaar gemaakt. Bij de openingswedstrijd van de Belgen op EURO2016 - op 13 juni in het Stade de Lyon tegen Italië - worden 12.697 Belgische supporters verwacht. Op 18 juni worden de Rode Duivels tegen Ierland aangemoedigd door minstens 9.685 supporters en voor de derde groepsmatch van Eden Hazard en co. - op 22 juni in Nice tegen Zweden - zitten zeker 8.270 Belgische supporters in de tribunes.

Het gaat enkel om fans die hun tickets via 1895 bestelden. Waarschijnlijk zijn er nog meer Belgische fans mét ticket in Frankrijk, aangezien er ook via de Europese Voetbalbond kaartjes aangeschaft konden worden. Die aantallen gaf de UEFA echter niet vrij.

bron: Belga