Superprestige Hoogstraten - Mathieu van der Poel sluit weekend af met twee op twee

Superprestige Hoogstraten - Mathieu van der Poel sluit weekend af met twee op twee

Na de zege zaterdag in Lille mocht Mathieu van der Poel ook zondag in Hoogstraten juichen. "Het was alweer een spannende wedstrijd, een lastige cross. Ik ben trots op deze zege", blikte hij na afloop terug. Langzaam maar zeker laat Van der Poel de ontgoocheling van het WK in Bieles achter zich. Met zeges in Maldegem woensdag en nu ook een dubbel succes in het weekend etaleert de Nederlander dat hij nog steeds in uitstekende doen is. "Dit was echt een lastige cross", pufte hij nog na. "Ik probeerde het wel een paar keer, maar raakte niet echt weg. Uiteindelijk had ik plots een kloofje in de voorlaatste ronde. Ik besefte het zelf niet, ik hoorde het via een toeschouwer en toen ik omkeek zag ik inderdaad dat ik een klein gaatje had. Dan moet je niet twijfelen en 'doorduwen'."

Het volstond voor de zege, Van Aert raakte niet meer op zijn wiel en dus telt de Nederlander intussen al 19 zeges. "Ik had gezegd dat ik nog een mooi seizoenseinde wou", sprak hij. "Wel, die 20 overwinningen komen nu echt wel binnen bereik. Ik ben blij dat ik vandaag getoond heb dat ik ook op zo'n parcours kan winnen, niet alleen in snelle of technische crossen, en dat ik nog steeds de goede vorm te pakken heb."

Intussen telt hij vijf punten voorsprong op Wout van Aert in het klassement van de Superprestige. "Dat is een geruststellende voorsprong", klinkt het. "Maar je weet nooit natuurlijk. Als ik volgende week wat pech heb, zoals Wout vorig jaar, dan kan het snel gebeuren. Het klassement ligt maar vast als je over de streep rijdt", besloot de eindwinnaar van de Superprestige in 2015.

bron: Belga