Superprestige Diegem - Van Aert wordt opnieuw tweede: "Ontgoocheld"

Superprestige Diegem - Van Aert wordt opnieuw tweede: "Ontgoocheld"

Wout van Aert blijft steken op tien overwinningen, na zijn tweede plaats van vrijdag in Diegem. De wereldkampioen moest andermaal de zege laten aan Mathieu van der Poel, al is het verschil met de Nederlander nooit echt groot. "Maar hij wint wel, dus ik ben ontgoocheld", aldus Van Aert. Beelden zeggen soms meer dan woorden. Terwijl Van Aert vorige weekend nog wel leek te kunnen leven met de heerschappij van de Nederlander, droop de teleurstelling deze keer van zijn gezicht af. "Het was close", zei hij. "Ik wist dat ik als eerste die zandbak moest induiken, ik wilde graag die strook voordien hem voorbij snellen. Maar hij reed zo snel, echt een sprint, en ik kon hem niet meer voorbij. Na die zandstrook wilde ik nog wel naar hem toe rijden, maar dat lukte niet meer. Jammer."

Van Aert had de jump van Van der Poel op de laatste brug niet gezien. "Heeft hij dat nog gedaan?", reageerde hij. "Straf. Dat hij dat nog kan, op zo'n moment. Daar heb ik niet aan gedacht. Ik denk dat we andermaal een mooie strijd geleverd hebben. We zijn allebei zeer diep gegaan, maar ik hoop dat ik in januari nog steeds een goede conditie heb."

Kevin Pauwels werd voor de vierde keer op rij derde. "Mijn start was goed, maar daarna ging het wat minder", aldus Pauwels. "En toen ik weer vooraan kwam, waren die twee er al vandoor. Ik blijf hopen dat ik ze ooit eens kan verslaan. Vandaag had ik niet mijn beste dag, ik had ook de indruk dat Aerts sterker was dan mij, maar uiteindelijk ga ik hem toch nog voorbij. Daar ben ik blij om. Tegen die twee viel niets te beginnen."

bron: Belga