Superprestige Diegem - Flying Dutchman wint andermaal

Superprestige Diegem - Flying Dutchman wint andermaal

Mathieu van der Poel wist vrijdag in Diegem andermaal de zege binnen te rijven voor Wout van Aert, zijn veertiende al. De Nederlander lijkt momenteel net iets sterker dan de wereldkampioen. Met een jump op het einde zette hij dat nog meer in de verf. Met een voorsprong van slechts twee seconden was de sprong risicovol en zelfs een beetje vernederend voor Van Aert. Al zag de Nederlander dat zelf anders. "Ook tijdens de opwarming jump ik over die brug", zei hij. "Ik doe dat gewoon graag. En als je met zo'n snelheid arriveert, verlies je ook geen tijd als je zo'n jump doet en gaat het zelfs wat sneller. Ik voelde me gewoon goed, dit was zeker niet vernederend bedoeld naar Wout toe."

Nochtans had de Nederlander vooraf twijfels over zijn wedstrijd. "Die verkoudheid speelde me parten. Zeker tijdens de opwarming voelde ik me verre van fit, maar tijdens de wedstrijd zelf verging het me beter. Vooraf had ik aangegeven dat ik in de eerste helft van de wedstrijd ging proberen om zoveel mogelijk voorsprong te pakken. Als ik zolang mogelijk het spoor van Wout kon blijven volgen en vervolgens zou moeten lossen, zou ik in dat geval maar een puntje in het klassement verliezen, iets waar ik toch mee bezig ben."

Maar in de wedstrijd zelf voelde hij zich ronde na ronde beter worden. "Ik schat deze overwinning enorm hoog in. Ook door het zand rijd ik graag. Een paar passages verliepen iets minder vlot, maar in de laatste en belangrijkste passage kliefde ik er heel goed door. Het was een zware wedstrijd, het tempo stokte amper, want telkens één van ons twee wilde rusten, viel de andere aan. Een mooie zege, waar ik blij mee ben. En ik blijf leider, een goede zaak", besloot hij.

bron: Belga