Supermarkten kampen met groententekorten

Niet alleen bij ons, ook in Zuid-Europa is het de afgelopen weken bijzonder koud en regenachtig weer. De impact daarvan is nu ook te voelen in onze supermarkten. Zo kampt Delhaize met een tekort aan verse slasoorten en courgettes en bij Carrefour zal de komende twee weken geen spinazie te vinden zijn.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Tijdens de wintermaanden rekenen supermarkten voor heel wat groenten en fruit vooral op import vanuit Zuid-Europa. Maar door de zware regenval zijn er in sommige Spaanse gebieden hele oogsten weggespoeld. In Zuid-Italië werd dan weer geplaagd door zware sneeuwval die velden vol sla, aubergines en courgettes naar de vernieling hielp.

“Helaas zien we daar de gevolgen van onze winkels”, klinkt het bij Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver in Het Nieuwsblad. “Bepaalde bladgroenten, zoals spinazie, sla en courgettes zijn momenteel schaars of zelfs niet aanwezig in de winkels. Ook de hoeveelheid tomaten begint af te nemen. Van sommige producten krijgen we dan wel volumes aangeboden, maar is de kwaliteit gewoon ondermaats. We willen onze klanten niets aanbieden dat we zelf niet op ons bord wensen. Bovendien zijn de groenten ook wat duurder, aangezien het aanbod eerder aan de krappe kant is”, besluit hij.

Om de tekorten op te vangen, probeert zowel Carrefour als Delhaize de seizoensgroenten meer aan te prijzen.