"Suikerrock is een van de allermooiste festivals van Europa"

"Suikerrock is een van de allermooiste festivals van Europa"

De Nederlandse zanger Marco Borsato sloot zondagavond voor een dolenthousiaste, volledig volgelopen Grote Markt in Tienen de 30ste editie van het driedaags festival Suikerrock af en had tijdens zijn concert een bijzonder mooi compliment over voor dit festival. "Suikerrock is een van de allermooiste festivals in Vlaanderen en heel Europa. Zo intiem als hier vind je het nergens", aldus Borsato.

Hoogtepunten tijdens de slotdag, die traditioneel 'de familiedag' van het festival is, waren de concerten van Marco Borsato en Stan Van Samang. Borsato bracht een hele reeks luid meegezongen hits zoals 'Je hoeft niet naar huis vannacht', 'De bestemming', 'Ik leef niet meer voor jou', 'Dromen zijn bedrog' en hield van de eerste tot de laatste seconde - ook met de iets minder bekende nummers zoals 'Kleine onverschilligheid' en 'Ik zou het weer zo overdoen' - de circa 10.000 aanwezigen op het plein in de ban.

Ook tijdens het concert van Stan Van Samang was er ontzettend veel ambiance toen hij nummers bracht als 'Scars' en de vanzelfsprekende afsluiter 'Een ster'. Tussen beide concerten was dat van The Corrs slechts een leuk tussendoortje.

Organisator Walter Kestens bestempelde na afloop deze 30ste Suikerrock als een van de topedities in de geschiedenis van het festival zowel qua publieke belangstelling als optredens. Kestens durfde zich zondagavond nog niet uitspreken over het aantal festivalgangers deze keer in het betalende en niet-betalende circuit, maar het aantal zal zich zeker weer boven de 100.000 situeren. Het topconcert tijdens deze editie was volgens Kestens dat van dEUS op zaterdagavond. "Die mannen hebben waarschijnlijk het concert van hun leven gegeven".

Na afloop van het festival werd op de Veemarkt naar aanleiding van de 30ste editie een groots verjaardagsfeest op touw gezet waarbij naast vuurwerk de organisatoren de Tienenaren bedankten met 1000 pinten.

bron: Belga