Succesvol Instagramaccount wilt taboe rond naakt doorbreken

Succesvol Instagramaccount wilt taboe rond naakt doorbreken

Een 600-tal inzendingen en bijna 70.000 volgers: de cijfers van Get Naked Australia spreken voor zich. De opzet is ook eenvoudig. Mensen gaan uit de kleren op een schitterende locatie, nemen een kiekje (vaak met de kont naar de camera om de richtlijnen van het platform niet te overtreden) en sturen dat naar Brendan.

De gezondheidscoach kwam op het idee toen zo'n foto van hemzelf in de smaak viel. "Ik plaatste een foto van mezelf in mijn blootje bovenop een berg en de mensen vonden het fantastisch. Niemand vond het vreemd, mensen moedigden het zelfs aan", aldus de 26-jarige Australiër bij Illawarra Mercury.

"Mijn vrienden en ik besloten vervolgens om enkele coole groepsfoto's te maken, waaronder eentje met de opera van Sydney op de achtergrond. Het leek me cool om een pagina te beginnen voor onze foto's", vervolgt Jones.

Een foto die is geplaatst door Get Naked Australia (@getnakedaustralia) op

Met de foto's hoopt Jones het taboe rond het naakte lichaam te doorbreken: "De maatschappij heeft zowel problemen met bloot. Vaak wordt het enkel aanvaard als het 'kunstig' is. Elke andere vorm van naakt wordt afgeschilderd als seksueel, terwijl dat onterecht is. Mensen kunnen perfect naakt zijn en zich comfortabel voelen, zonder dat er seks aan te pas komt."

Daarnaast is het voor Jones ook een kwestie van zelfvertrouwen, dat hij wilt opkrikken bij zijn volgers. "Je hebt een veel beter beeld van je lichaam nadat je naakt bent geweest in de natuur. Het doet wonderen voor je zelfvertrouwen. Dat hebben meerdere mensen al bij me bevestigt", besluit de gezondheidscoach.