Stuur je hond op vakantie met DogVacay

Stuur je hond op vakantie met DogVacay

DogVacay, de Airbnb voor honden, heeft net 25 miljoen dollar ingezameld en hier volgt hoe het werkt.

Alle mensen met een hond kennen het probleem. Je wil op reis vertrekken en je hond kan eigenlijk niet mee, maar er is niemand beschikbaar om voor je trouwe viervoeter te zorgen terwijl je weg bent. Gelukkig lost DogVacay dat probleem nu op.

DogVacay is een website die werkt zoals Airbnb voor mensen. Je kiest een verblijf voor je hond (het huis van een andere hondenliefhebber) net zoals je een verblijf voor jezelf zou kiezen via Airbnb, waarna je je hond de afgesproken tijd daar onderbrengt.

De opties variëren van 35 tot 80 euro per nacht. Er is een ruime keuze aan huizen waar je hond terecht kan. Elk profiel bevat een uitgebreide samenvatting van de ervaring dat de mensen met honden hebben, beoordelingen van ex-klanten en foto's van zichzelf, het verblijf en de dieren van de vorige huurders.

Via het internet berichtensysteem van de website, omdat DogVacay in eerste instantie geen familienamen of e-mailadressen wil geven, kun je de gastheren contacteren. Dat is zo omdat DogVacay 15% van alle kosten opstrijkt en dat niet zou kunnen als je afspraken buiten de website om maakt met gastheren.

Als je je ideale verblijf voor je hond hebt gekozen, kun je met een gerust hart op reis vertrekken. Als je dan wil, kun je je gastheren een update laten sturen over je hond. Je  krijgt dan te horen hoe het met hem gaat, of hij veel wandelt, goed slaapt, etc.

Voor sommige gastheren heeft DogVacay al geleid tot een full-time baan. CEO Aaron Hirschhorn vertelde aan CNBC dat het bedrijf geen details over zijn inkomsten wil onthullen, maar verklapte wel dat DogVacay tien keer groter is dan het was in 2013.

"DogVacay heeft miljoenen dollars uitgekeerd aan haar 11.000 hosts in meer dan 2500 steden in de VS en Canada," vertelde woordvoerster Corinna Pieloch. Of DogVacay ook actief zal zijn op de Europese markt is nog niet bekend.