Studio 100 lanceert nieuwe muziekzender op Proximus TV

Studio 100 lanceert nieuwe muziekzender op Proximus TV

Vanaf januari zal via Proximus TV een nieuwe muziekzender van Studio 100 te zien zijn: Studio 100 Hits. Proximus snoepte het exclusieve contract met het productiehuis af van Telenet. De telecomoperator zal ook een aanwezigheid opbouwen in de Plopsa-pretparken. Ouders van fervente Studio 100-fans die klant zijn bij Telenet, krijgen op Nieuwjaar mogelijk te maken met huilende kinderen. Op die dag verdwijnt bijna alles van Studio 100, inclusief de zender Studio 100 TV, uit het Telenet-aanbod. Proximus-CEO Dominique Leroy hoopt dat die gezinnen zullen overlopen naar Proximus, dat via Studio 100 meer Vlaamse gezinnen wil lokken.

Al van bij haar aantreden zegt Leroy dat ze de Vlaamse consument wil verleiden. Nog steeds vindt ze dat het aanbod van Proximus te onbekend en ondergewaardeerd is in Vlaanderen. "Mensen zien Telenet als een Vlaams bedrijf, terwijl het eigenlijk Amerikaans is. Wij willen de Vlaming duidelijk maken dat Proximus Belgisch en Vlaams is, en een rijk aanbod heeft", zei ze vrijdag bij Studio 100 in Schelle, waar de samenwerking werd voorgesteld.

Studio 100 TV komt in het basisaanbod van Proximus, de nieuwe muziekzender in een betalend Kids-pakket (5,95 euro per maand). Studio 100-topman Hans Bourlon legde uit waarom de nieuwe zender er komt: "Studio 100 TV is een kleine tien jaar geleden begonnen als muziekzender. Het was ons antwoord op het feit dat de radiozenders geen kinderliedjes draaien. Maar die zender is geëvolueerd. Daarom maken we nu terug een pure muziekzender."

bron: Belga