Studenten werken in functie van studie

Studenten werken in functie van studie

Studenten en jobs in de horeca of achter de kassa van een supermarkt, het is een verstandshuwelijk dat al jaren standhoudt en ook deze zomer heel vaak voorkomt. Maar meer en meer opteren jongeren voor studentenjobs die een meerwaarde bieden voor hun opleiding, blijkt uit cijfers van student.be

Bedrijfspromotie via vacatures

De studentencommunity bevroeg 350 studenten en analyseerde 5.000 vacatures. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal kwalitatieve vakantiejobs voor studenten in het hoger onderwijs toeneemt. Bedrijven bieden die vacatures vaker aan, omdat ze die zien als een manier om zich in de markt te zetten. Maar ook de studenten halen er hun voordeel uit.

"Ze zien het als een mogelijkheid om ervaring op te doen en een studentenjob uit te voeren die goed staat op hun cv", stelt Florence Loumaye van student.be. "We merken opvallend veel sollicitaties voor functies als social mediamanager, juridisch tekstschrijver of IT developer."

Werken tussen twee lessen door

Door het vernieuwde systeem van studentenjobs, kunnen jongeren voortaan jaarlijks 475 uren werken en zijn ze niet langer beperkt tot 50 dagen. Daardoor gaan studenten ook vaker tijdens de lesvrije uren even bijklussen.

Voor jongeren die op zoek zijn naar een bijbaantje, is ook de locatie van groot belang. De meesten willen graag in een straal van 15 kilometer van hun woonplaats een vakantiejob uitvoeren.