Studenten leren liever op papier dan digitaal

Onze technologie evolueert razendsnel, maar toch studeren leerlingen liever op papier dan digitaal. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door VAN IN bij 300 studenten. En daar zijn verschillende redenen voor.
door
kenny.de.block
Leestijd 1 min.

Liefst 51% van de studenten kiest ervoor om op papier te leren. Jongeren kiezen voor papier omdat ze zich dan beter kunnen concentreren. Ook kunnen ze extra notities in de kantlijn maken en belangrijke woorden markeren. Daarnaast schrijven leerlingen vaker met de hand omdat ze op die manier sneller en beter onthouden.

Digitaal

Slechts 33% van de studenten kiest ervoor om digitaal te leren. Terwijl iets minder dan de helft een voorkeur heeft voor een combinatie van beiden. Een kleine 4% studeert het liefst helemaal digitaal. Samenvattingen worden wel het liefst online gemaakt, dat blijkt uit het onderzoek.

"Innovatief zijn wil niet zeggen dat alles digitaal moet zijn. Bij de studenten valt het op dat de combinatie papier/digitaal een nipte tweede plaats behaalde. Daarom blijven we inzetten op zowel digitale als papieren leermiddelen", zegt Winfried Mortelmans, CEO van VAN IN aan Trends