Studente daagt uit door naar feestje te gaan terwijl ze besmet is met coronavirus (video)

Studente daagt uit door naar feestje te gaan terwijl ze besmet is met coronavirus (video)

De beelden werden op Twitter gedeeld door iemand die beweert dat ze de studente in kwestie niet kent, maar de beelden zag passeren. Op de beelden is te zien hoe een studente van de Texas Tech University zichzelf filmt en opschept over het feit dat ze corona heeft en zich amuseert op een feestje met heel wat andere, volgens haar eveneens besmette, mensen. “Iedereen vraagt of ik corona heb. Ja, ik heb corona, de hele wereld heeft het”, zegt ze. Vervolgens filmt ze de andere aanwezigen op het feestje. “Al deze mensen zijn besmet. Stop met op mijn kap te zitten. Ik ben me aan het amuseren”, klinkt het.

Egoïstisch

De twitteraarster die het filmpje deelde uit haar ongenoegen over het gedrag van de studente. “Wat gebeurt er allemaal aan de Texas Tech University? Ik ken deze vrouw niet, maar ze was stoer genoeg om de video te delen en zo aan anderen te laten zien. Als je even egoïstisch bent als haar en totaal geen rekening houdt met anderen, rot op”, schrijft ze. Ze beweert tevens dat ze de video doorgestuurd heeft naar de studentenvereniging van de vrouw en hun mentor.

Zij hebben intussen gereageerd op het bericht. “We hebben een video ontvangen die gerelateerd is aan het coronavirus. De zaak wordt behandeld door de universiteit”, klinkt het op Twitter.

Leven van anderen in gevaar brengen

De video lokte heel wat verontwaardigde reacties uit. “Hoe kan ze dit ongestraft doen terwijl ze zich zou moeten isoleren?” en “Ook al zijn ze allemaal besmet, straks gaan ze naar huis en komen ze in contact met andere - misschien niet besmette - mensen en brengen ze hun leven in gevaar”, lezen we onder meer.

Anderen zagen er dan weer weinig graten in. “Hoewel ik vind dat ze beter apart in quarantaine gaan, zie ik niet in waarom het een probleem is dat ze bij elkaar zijn. Ze nemen domweg een risico voor zichzelf”, klinkt het.

We have received a report and are aware of a video related to COVID. The matter is being addressed by the Office of the Dean of Students and Student Conduct.

— TTU Dean of Students (@TTUDeanStudents) September 7, 2020