Student creëert volledige stad op Minecraft na twee jaar intensief werk

Student creëert volledige stad op Minecraft na twee jaar intensief werk

Een student uit Delaware bouwde twee jaar aan een virtuele wereld die hij Titan heeft genoemd op Minecraft. Titan City is gemaakt uit 4.5 miljoen bouwstenen op het populaire bouwspel Minecraft. De stad heeft 96 gebouwen en het duurde twee jaar om de stad te bouwen.

Het eerste gebouw in de stad van Duncan Parcells was een virtuele versie van het World Trade Center. Alleen dat kostte hem al 18 maanden om te perfectioneren.  De rest van de stad is geen realistische weergave van New York. "Het is geïnspireerd op New York maar het was nooit de bedoeling om New York volledig na te makan," vertelde hij aan de BBC.

  +

De 19-jarige Parcells heeft plannen gemaakt om nog een luchthaven en sportstadion aan zijn stad toe te voegen. "Ik heb altijd van architectuur gehouden en het is een uitlaatklep voor mijn energie. Ik ben vooral trots op de minder morderne gebouwen in mijn stad, de gebouwen in Victoriaanse stijl."

"Heel wat mensen komen langs en willen mijn stad verkennen of helpen opbouwen. Het project was als een tweede leven voor mij, maar ik hield mijn virtuele wereld gescheiden van mijn dagelijkse leven. Toch zijn mensen achter mijn project gekomen. Ik ben al blij dat iedereen zo positief reageert. Mijn ouders zijn gewoon blij dat ik niet te veel speel."