Stromae wordt rijkste Belgische muzikant

Stromae wordt rijkste Belgische muzikant

Stromae is goed op weg om de rijkste Belgische muzikant te worden. Afgelopen jaar verdiende hij 8,8 miljoen euro.

Volgens de site derijkstebelgen.be, een project van journalist Ludwig Verduyn, houdt Stromae een nettowinst van 5,9 miljoen euro over van zijn inkomsten van 2014. Zijn totale vermogen staat daarmee op 8,35 miljoen euro. Verduyn voegt eraan toe dat dat vermogen de komende jaren waarschijnlijk zal blijven groeien «tegen een verschroeiend tempo».

Het is niet makkelijk te zeggen hoeveel miljoenen de rijkste Belgische artiesten op hun naam hebben staan, maar uit onderzoek van auteur Thierry Debels blijkt dat Gert Verhulst de rijkste is, met een vermogen van zo'n 6,6 miljoen euro. Dat bedrag komt echter veel hoger uit als zijn participaties in Studio 100 meegerekend worden. Uit eerder onderzoek van Verduyn blijkt dat het om meer dan 15 miljoen euro gaat. Dat is dus niet eens zo veraf meer voor Stromae, de artiestennaam van Brusselaar Paul Van Haver. Als we ervan uitgaan dat Gert Verhulst meer ondernemer dan muzikant is, zijn Koen Wauters (5 miljoen euro) en Helmut Lotti (3,8 miljoen euro) de rijkste muzikanten.

Stromae maakt wereldwijd furore. Hij heeft net zijn ‘Racine carrée'-tournee afgerond met een slotoptreden in de Rwandese hoofdstad Kigali. Hij speelde onder andere voor een uitverkocht Madison Square Garden in New York en was zo de eerste Belgische artiest die met een eigen show in de legendarische Amerikaanse zaal mocht optreden