Stralen op het strand

Stralen op het strand

De zomer staat voor de deur en met de solden in aantocht is de jacht op de perfecte bikini officieel geopend. Of je nu een strandsporter of een strand -euhm- spotter bent, het gigantische aanbod aan bikini's biedt voor elk strandtype wat wils.

Puike prints

Drukke prints vieren deze zomer zowel op als naast het strand hoogtij. De felgekleurde tropische prints zijn intussen een echte zomerklassieker en zijn ook dit jaar prominent aanwezig in de collecties. Vooral vrolijke junglemotiefjes, gewaagde dierenprints en etnische patronen staan garant voor een instant succes op het strand. Let the sunshine in!

 Retrodiva

De opkomst van de retrobadpakken is al een tijdje bezig, maar dit jaar zien we ook in de bikinimode meer en meer retro-invloeden doorbreken. De stijlvolle bikinibroekjes met hoge taille staan niet alleen vintage chic, maar lenen zich ook perfect om een klein buikje subtiel te verhullen.  Stranddiva's die er volledig retro willen gaan, combineren deze hoge tailles met de zogenaamde longeline bikinitopjes die we dit jaar voor het eerst zien opduiken. Sexy en schattig tegelijk.

 Het 3D-effect

Staat het woord subtiel niet in jouw woordenboek en zet je jouw troeven graag in de verf op het strand? Dan is de fringe of wapperbikini je op het lijf geschreven. De lange franjes bewegen verleidelijk mee in de wind en creëren extra vorm, zelfs voor beachbabes die niet gezegend zijn met een XL-borstpartij. Gaan franjes jou net een stapje te ver? Ga dan voor een bikini met roesjes. Perfect om extra vorm te creëren, maar dan zonder eventueel indianeneffect.

 Sportproof

Enthousiaste strandsporters hoeven zich niet langer te beperken tot de typisch onflatterende sportbikini's, want de sporty chick is terug van weggeweest. Een paar weken geleden zagen we Astrid Bryan al pronken met haar neopreen –of uit duikstof gemaakte- bikini, maar ook materialen als spandex, nylon en polyester zijn bijzonder populair omdat ze beschermen tegen schaafwonden. Handig tijdens het watersporten. Tot slot zijn ook creatieve ritsen, ludieke slogans en zelfs badpakken met lange mouwen dit jaar van de partij om ervoor te zorgen dat je niet aan comfort moet inboeten tijdens het sporten. Jouw work-out begint in de paskamer.