Strade Bianche - Kwiatkowski had zege zelf niet verwacht

Strade Bianche - Kwiatkowski had zege zelf niet verwacht

Michal Kwiatkowski ruilde in 2016 Quick-Step voor Team Sky en beleefde er een moeilijk seizoen. Hij won weliswaar de E3 Harelbeke, maar bleef steken op één overwinning. Zaterdag herrees hij in de Strade Bianche. "Deze zege komt toch wel onverwacht", reageerde de 26-jarige Pool. "En ze betekent veel voor mij. Ik ben heel blij dat de ploeg het vertrouwen in me heeft behouden. Het harde werk van de voorbije winter loont duidelijk en dat is een opluchting." Kwiatkowski toonde zich samen met Greg Van Avermaet, Tim Wellens en Zdenek Stybar in een regeneditie van de Strade Bianche. Niet alleen counterde hij verschillende aanvallen, hij toonde zich zelf ook bijzonder aanvalslustig en finaal bleef hij alleen vooruit. "Het was een lastige wedstrijd. Zelf had ik het ook zwaar op de Santa Marie-strook toen Wellens, Van Avermaet en Stybar stevig doortrokken, maar ik wist dat ik gewoon moest aanklampen. Uiteindelijk slaagden ze erin om zich van veel renners te ontdoen, ook van hun eigen ploegmaten, maar ik bleef er wel aanhangen."

Dankzij zijn aanval op 15,5 kilometer van het eind soleerde hij naar de zege. "Pas op de top van die laatste helling voor de Piazzo del Campo besefte ik dat de zege binnen was. Toch nam ik geen risico, zeker niet op die smalle, natte baantjes op het eind en bleef ik de focus houden. Deze zege is fijn, goed voor het vertrouwen."

Of ze niet heel belangrijk is na zijn moeilijk seizoen? "Misschien voor het team, misschien voor de fans, maar zelf was ik al heel blij met de start van mijn seizoen in de Ronde van Valencia en de Ronde van de Algarve. Het is niet dat ik hier met druk startte of dat ik moest winnen. Ja, ik beleefde een moeilijk seizoen vorig jaar, maar ik voel me goed nu en ik heb ook weer plezier op de fiets."

Kwiatkowski heeft nu twee zeges in de Strade Bianche. "Ongelooflijk dat ik hier twee keer win. Ik vind het een geweldig idee van de organisatie om een strook te noemen naar een drievoudige winnaar. Ik heb er nog niet aan gedacht welke strook ik zou kiezen, maar ik geef toe, ik ben jaloers op Fabian die de Santa Marie koos. Ik weet niet of ik er ooit drie kan winnen, maar ik ben wel van plan om hier nog vaak van de partij te zijn."

.

bron: Belga