Stormweer - Hulpdiensten Oost-Vlaanderen kregen in drie uur meer oproepen dan normaal in drie weken

Stormweer - Hulpdiensten Oost-Vlaanderen kregen in drie uur meer oproepen dan normaal in drie weken

In Oost-Vlaanderen hebben de hulpdiensten zondag op drie uur tijd meer oproepen gekregen dan normaal tijdens drie weken. Dat melden de Oost-Vlaamse hulpverleningszones. De brandweer zal de komende dagen nog puin moeten ruimen. De hulpdiensten rukten in heel Oost-Vlaanderen uit voor weggewaaide dakpannen, hekken, bomen en panelen. De brandweerzone Centrum (18 gemeenten) en de hulpverleningszone Zuid-Oost (9 brandweerkorpsen) hebben meer dan 500 interventies afgewerkt en zijn nog altijd in de weer. Via het e-loket blijven schadegevallen binnenlopen. De twee zones hebben zondag 450 mensen ingezet en 70 voertuigen.

De vier andere hulpverleningszones kregen ook honderden oproepen. De brandweerkorpsen van Wetteren en Wichelen kregen een tachtigtal oproepen voor stormschade, onder meer in Serskamp, waar het dak van een woning in constructie wegwaaide.

In de Keizer Karelstraat in Melsele, een deelgemeente van Beveren, zijn van twee huizen de zonnepanelen weggewaaid. Ze belandden van het platte dak op het pannendak, met veel schade tot gevolg. De brandweer was binnen enkele uren ter plaatse om de panelen te verwijderen en een zeil over de daken te spannen. In Lembeke, een deelgemeente van Kaprijke, werd een basisschool beschadigd door weggewaaide zonnepanelen.

bron: Belga